Βουλή: Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τον έλεγχο όσων επιστρέφουν από το εξωτερικό

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 14:24
UPD:14:30
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Ουσιαστικά μέτρα για τον έλεγχο όσων επιστρέφουν από το εξωτερικό, την προστασία των οικείων τους και τη μη περαιτέρω διάδοση του ιού, ζητούν από την κυβέρνηση 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Συγκεκριμένα αναφέρουν πως «πολύ σωστά στους ερχόμενους από το εξωτερικό προτείνεται η οικειοθελής καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών. Όμως δεν υπάρχει άλλος χώρος για τη διαμονή τους αυτές τις δεκατέσσερις ημέρες, εκτός από την οικία τους. Εκεί όμως διαμένει η υπόλοιπη οικογένεια στην οποία πιθανότατα συμπεριλαμβάνονται και ηλικιωμένα μέλη. Εάν, ο μη γένοιτο, ο νεοαφιχθείς έχει μολυνθεί από τον ιό, πιθανότατα θα τον μεταφέρει και στην οικογένεια».

«Στη συνέχεια, η μετάβαση κάποιου μέλους της οικογένειας σε χώρους, όπως τα σούπερ μάρκετ ή τα φαρμακεία, εμπεριέχει τον φόβο να μεταφερθεί ευρύτερα ο ιός. Δυστυχώς, δεν δίδεται καμία οδηγία για την συγκατοίκηση με τους από το εξωτερικό ερχόμενους και πιθανούς φορείς της νόσου», επισημαίνουν οι βουλευτές και επικαλούνται μαρτυρίες ταξιδιωτών, πως δεν δίνονται πληροφορίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης κατά την άφιξη τους, ότι δεν γίνονται θερμομετρήσεις στο αεροδρόμιο, ούτε τεστ για την ανίχνευση του ιού.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή