Διαδικτυακά σεμινάρια του ΣΕΓΑΣ για ενημέρωση κι ενθάρρυνση αθλητών και προπονητών

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 15:06
UPD:15:47
A- A A+

Η ενημέρωση θα είναι ο καλύτερος οδηγός αθλητών και προπονητών το επόμενο διάστημα, στο οποίο η καθημερινότητα σε όλα τα επίπεδα θα είναι διαφορετική και σε πολλές περιπτώσεις δύσκολη, εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού Covid-19.

Για το λόγο αυτό, η Επιτροπή Επιμόρφωσης του ΣΕΓΑΣ ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει τρία διαδικτυακά σεμινάρια, τα οποία θα αποσκοπούν στην ενημέρωση και την ενθάρρυνση αθλητών και προπονητών. 

«Η Ομοσπονδία και η Επιτροπή Επιμόρφωσης προσπαθούν να είναι κοντά σε αθλητές και προπονητές και γι΄αυτό θα κάνουν μια σειρά τριών διαδικτυακών σεμιναρίων με στόχο την ενημέρωση», ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Επιμόρφωσης, Σπύρος Κέλλης.

Το πρώτο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (30/3, 21:00), στο οποίο η ψυχολόγος και συνεργάτιδα της Ομοσπονδίας, Φρόσω Πατσού, θα αναλύσει τη διαχείριση της ψυχολογίας κατά την παραμονή στο σπίτι.

Στο ίδιο σεμινάριο, θα υπάρξει και δεύτερη εισήγηση από την διατροφολόγο της ομοσπονδίας, Ειρήνη Μπαμπαρούτση, η οποία θα αναλύει τις διατροφικές συνήθειες, όπως έχουν διαμορφωθεί με τα νέα δεδομένα της εποχής.

Μία εβδομάδα αργότερα, τη Δευτέρα 6 Απριλίου, θα ακολουθήσει σεμινάριο, που θα πραγματεύεται τις επιδράσεις που έχει η μειωμένη προπόνηση στην φυσική κατάσταση και στην απόδοση των αθλητών.

Λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο σεμινάριο θα δοθούν τις επόμενες ημέρες. Το τρίτο σεμινάριο (13/4) θα είναι καθαρά προπονητικό και θα δίνει οδηγίες και κατευθύνσεις για την προπόνηση, ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν το επόμενο διάστημα και θα έχουν να κάνουν με τις ματαιώσεις των αγωνιστικών δραστηριοτήτων.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις