Λήστευαν κι έκλεβαν συστηματικά από σπίτια στη βορειοανατολική Αττική

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 17:10
UPD:17:11
www.astynomia.gr
A- A A+

Σε τουλάχιστον τρεις ληστείες και 33 κλοπές σε κατοικίες εμπλέκονται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο εγκληματικές οργανώσεις που εξαρθρώθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Στη διάρκεια επιχείρησής της, με τη συνδρομή αστυνομικών Τμημάτων Ασφαλείας της Βορειοανατολικής Αττικής, συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί ως μέλη τους, ενώ κατηγορούμενος είναι και άλλος αλλοδαπός, ήδη έγκλειστος σε φυλακή.

Όπως προέκυψε, από τις αρχές Φεβρουαρίου, οι δύο σπείρες δρούσαν σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής καθώς και γειτονικούς Νομούς.

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα, τα οποία φρόντιζαν να αλλάζουν συχνά, για την αποφυγή εντοπισμού τους.

Κινούμενοι βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες, εντόπιζαν και στη συνέχεια εισέρχονταν σε οικίες, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο, τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, και κατόπιν αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα αξίας.

Σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί, οι δράστες δεν δίσταζαν να ασκήσουν βία σε βάρος των ενοίκων, προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και να εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους.

Σε έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κοσμήματα, ρολόγια, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, 1.600 ευρώ, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και τα τρία αυτοκίνητα που χρησιμοπούσαν.

Κατηγορούμενοι για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή