Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με τον πρόεδρο του Ισραήλ

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 13:51
A- A A+

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ρούμπεν Ρίβλιν επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τη συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων της.

Επίσης, της εξέφρασε τις ευχές του για την επέτειο της εθνικής μας ανεξαρτησίας, ενώ την προσκάλεσε να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, ευθύς ως οι συνθήκες το επιτρέψουν, με την κ. Σακελλαροπούλου να αποδέχεται την πρόσκλησή του.

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ αναφέρθηκε επίσης στην πανδημία και  εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό. Επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας των επιστημονικών κοινοτήτων των δύο χωρών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η  εξάπλωση του ιού.

Ανέφερε δε ότι ο ίδιος είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, ο ιός δεν αναγνωρίζει σύνορα και πολιτικές διαμάχες.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η συνεργασία σε διεθνές επίπεδο είναι απαραίτητη  προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την αποφυγή  καταστροφικών συνεπειών στον οικονομικό τομέα.

Εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα ότι, στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο  η σύμπραξη και στον επιστημονικό τομέα, καθώς η πρόκληση είναι κοινή για τους λαούς Ελλάδας και Ισραήλ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή