Η Μπαρτσελόνα προχωρά μονομερώς σε περικοπή μισθών

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 14:06
UPD:15:42
REUTERS/ALBERT GEA
A- A A+

Η Μπαρτσελόνα δεν κάμπτεται από την άρνηση των παικτών της να μειώσουν το μισθό τους για να καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες του καταλανικού συλλόγου, που όπως όλοι οι σύλλογοι στον κόσμο βρίσκεται σε κρίση μετά την αναστολή της αθλητικής δραστηριότητας. 

Χθες το βράδυ, μετά την πολύωρη συνεδρίαση των μελών της διοίκησης και των διευθυντών, οι «μπλαουγκράνα» δημοσίευσαν μια ανακοίνωση, που εξηγεί ότι με το θέμα θα ασχοληθεί το Τμήμα Εργασίας της Καταλονίας.

Η μείωση θα ξεκινήσει από τους αθλητές –με αρχή την ποδοσφαιρική ομάδα και μετά σε όλα τα επαγγελματικά τμήματα- κι ακολούθως θα αγγίξει τους υπαλλήλους και τα διοικητικά στελέχη της ομάδας.

Όπως υπογράμμισε η διοίκηση της Μπαρτσελόνα «...ο σύλλογος χρειάζεται να εφαρμόσει έκτακτα μέτρα προκειμένου να προσαρμοστούν όλοι οι εργαζόμενοί του, στις νέες, πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε».

Το πλάνο περικοπών «θα υποβληθεί προς έλεγχο στο τμήμα εργασίας των καταλανικών αρχών, μόλις ο σύλλογος μοιραστεί με όλο το αθλητικό και μη, προσωπικό του, όλες τις πτυχές του και το πεδίο εφαρμογής του», σύμφωνα με τη ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις