Κ. Μητσοτάκης για Έβρο: Ενδεχομένως κλείνει ένα κεφάλαιο, η μάχη συνεχίζεται

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 15:19
UPD:15:23
INTIME NEWS/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

«Ενδεχομένως να κλείνει ένα κεφάλαιο, αλλά η μάχη συνεχίζεται» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεσύσκεψη για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όπου ο πρόχειρος καταυλισμός που είχε δημιουργηθεί από την Καθαρά Δευτέρα φαίνεται να έχει διαλυθεί, με πρόσφυγες και μετανάστες που παρέμεναν στην μεθόριο να απομακρύνονται από την περιοχή.

«Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ και πάλι την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και όσους συνεισέφεραν σε αυτή την πολύ μεγάλη, επίπονη προσπάθεια να φυλάξουμε τα σύνορά μας όλο αυτό τον τελευταίο μήνα» είπε ο Πρωθυποουργός τη διάρκειας της τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανής, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης.

«Καταφέραμε και εξασφαλίσαμε ένα πολύ σημαντικό κεκτημένο για λογαριασμό της χώρας και για λογαριασμό της Ευρώπης. Τη δυνατότητα και την αποτελεσματικότητα να φυλάμε τα σύνορά μας χερσαία και θαλάσσια» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, 

Σημείωσε παράλληλα πως «το γεγονός ότι μπορεί τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες, μήνες να μην έχουμε αυτού του είδους τις αυξημένες πιέσεις, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε εγκαθιδρύσει ένα μηχανισμό ανθρώπινο, τεχνολογικό, αλλά και σε επίπεδο φυσικών μέσων που να εξασφαλίζει ότι τα σύνορά μας ήταν, είναι και θα παραμείνουν απόλυτα προστατευμένα, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς ξανά να εκβιάσει την Ευρώπη και την Ελλάδα, όπως κάποιοι επιχείρησαν να το κάνουν τον τελευταίο μήνα».

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης επισημάνθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η ενίσχυση του φράχτη στον Έβρο το επόμενο διάστημα και να γίνει αναδιοργάνωση δυνάμεων δίχως να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Τονίστηκε επίσης, ότι πρέπει να δοθεί βάρος στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και ότι είναι σημαντικό να υπάρχει τακτική ευρωπαϊκή παρουσία στον Έβρο και στα νησιά.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή