Ορίστηκαν οι νέες ημερομηνίες των Ολυμπιακών Αγώνων

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 15:15
UPD:15:16
REUTERS/ISSEI KATO
A- A A+

Λίγες ημέρες μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ορίστηκαν οι νέες ημερομηνίες της διοργάνωσης.

Με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αποφασίστηκε τη Δευτέρα (30/03) ότι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2020 (24/07-9/08), αλλά αναβλήθηκε λόγω της έξαρσης της νόσου, θα ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 8 Αυγούστου, όπως μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων «Kyodo»

Η αναβολή της διοργάνωσης ήταν η πρώτη στα 124 χρόνια της ιστορίας των Αγώνων και αποτέλεσε ένα τεράστιο πλήγμα για την «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου», η οποία επένδυσε 13 εκ. δολάρια για να «τρέξει» το event και συγκέντρωσε 3 εκ. δολάρια από εγχώριους σπόνσορες.

Νωρίτερα τη Δευτέρα (30/03), ο διευθύνων σύμβουλος των Αγώνων, Τοσίρο Μούτο, δήλωσε ότι η επιτροπή κινείται "προς την κατεύθυνση" της τιμής των εισιτηρίων που αγοράστηκαν για τους αγώνες του 2020 στην αναπροσαρμοσμένη διοργάνωσης ή την παροχή επιστροφών σε περίπτωση αλλαγών του προγραμματισμού της.

«Θέλουμε να τιμήσουμε τις προσδοκίες όλων εκείνων που αγόρασαν εισιτήρια εν μέσω μεγάλης ζήτησης», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Μούτο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις