ΚΚΕ: Μόνιμη δραστική μείωση στους μισθούς βουλευτών κι άλλων υψηλόβαθμων κρατικών παραγόντων

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 20:50
UPD:20:51
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Τις προτάσεις του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση μισθών βουλευτών και κρατικών αξιωματούχων ώστε να διατεθεί μέρος των αποδοχών τους στον ειδικό λογαριασμό για τον κορωνοϊό σχολιάζει το ΚΚΕ.

Όπως σημειώνει, «αν θέλουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, μπορούν να υιοθετήσουν την πάγια πρόταση του ΚΚΕ για μόνιμη - και όχι μόνο επ’ αφορμή της πανδημίας - δραστική μείωση των μισθών βουλευτών κι άλλων υψηλόβαθμων κρατικών παραγόντων, την κατάργηση των αποζημιώσεων για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και των άλλων βουλευτικών προνομίων. Αυτή η πρόταση ισχύει πάντα, πόσο μάλλον σε συνθήκες όπως οι σημερινές, που ο λαός υποφέρει από τις επιπτώσεις της πανδημίας, από τις μεγάλες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς και από τα μέτρα κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα θεωρεί πως «όλα τα άλλα έχουν στοιχεία υποκρισίας και δημαγωγίας αυτές τις δύσκολες ώρες και στόχο να κρυφτούν οι μεγάλες ευθύνες τους για την υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας» κι επαναλαμβάνει πως σε ό,τι αφορά τους βουλευτές του, η βουλευτική αποζημίωση κατατίθεται εξ ολοκλήρου στο κόμμα για την οργάνωση της λαϊκής διεκδίκησης και πάλης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή