«Η στέψη της Ποππαίας»: Συναυλία στο site του Μεγάρου Μουσικής

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 08:01
UPD:15:02
A- A A+

Μετά τη «Λούλου» του Άλμπαν Μπεργκ, οι διαδικτυακές προβολές στο site του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών συνεχίζονται την Τετάρτη 8 Απριλίου, στις 9.30 το βράδυ, με την εμβληματική μπαρόκ όπερα «Η στέψη της Ποππαίας» του Κλάουντιο Μοντεβέρντι.

 

Γκρέγκορυ Κούντε 

Το τελευταίο αριστούργημα του σπουδαίου Ιταλού συνθέτη γράφτηκε τον 17ο αιώνα και βασίζεται σε ποιητικό κείμενο του Τζοβάννι Φραντσέσκο Μπουζενέλλο, που θεωρείται ο πρώτος λιμπρετίστας στην ιστορία της μουσικής.

 

Άννα Κατερίνα Αντονάτσι 

Στο πρωτοποριακό -τόσο δραματουγικά, όσο και μουσικά- έργο του Μοντεβέρντι, τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει μια γοητευτική σοπράνο με έντονη σκηνική παρουσία, η Ιταλίδα Άννα Κατερίνα Αντονάτσι, ενώ τον Νέρωνα ενσαρκώνει ο διάσημος Αμερικανός τενόρος Γκρέγκορυ Κούντε. Μαζί τους, καταξιωμένοι λυρικοί ερμηνευτές με διεθνή καλλιτεχνική πορεία, όπως ο κόντρα τενόρος Μάικλ Τσανς (Όθων), ο μπάσος Ματτίας Χαίλλε (Σενέκας), η μετζοσοπράνο Νάνσυ Μώλτσμπυ (Οκταβία), αλλά και διακεκριμένοι Έλληνες μονωδοί (Κωστής Κωνσταντάρας, Πέτρος Μαγουλάς, Δημήτρης Ναλμπάντης, Μαίρη-Έλεν Νέζη κ.ά.).

Άννα Κατερίνα Αντονάτσι 

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μίχαελ Χάμπε. Την Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής διευθύνει ο Πωλ Γκούντουιν. Λαμβάνουν, επίσης, μέρος οι σολίστ του London Monteverdi Ensemble. Η παράσταση, η οποία αποτελεί το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας Μοντεβέρντι που παρουσιάστηκε επί τρεις σεζόν στο Μέγαρο, βιντεοσκοπήθηκε στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης στις 5 Δεκεμβρίου 1999 (διάρκεια: 168 λεπτά).

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς