5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 10:13
UPD:10:14
Shutterstock
A- A A+

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού και η μάχη για την αντιμετώπισή της προκαλεί το ισχυρότερο σοκ από την εποχή του Β' ΠΠ. Τι σημαίνει αυτό σε αριθμούς; Σύμφωνα με τους υπολογισμούς επενδυτικών τραπεζών η ζημιά για το παγκόσμιο ΑΕΠ μέσα στην επόμενη διετία πιθανότατα θα υπερβεί τα 5 τρισ. δολάρια. Το  μέγεθος αντιστοιχεί στο ΑΕΠ της Ιαπωνίας. 

 

Εν μέσω ζοφερών προβλέψεων κοινό έδαφος γύρω από τα μέτρα που θα συμβάλλουν στην στήριξη των οικονομιών των κρατών-μελών που πλήττονται από την πανδημία αναζητά το Eurogroup το οποίο συνεδριάζει εκ νέου σήμερα το απόγευμα. Μέτρα για τα οποία οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ε.Ε. ίσως να κληθούν να δώσουν την οριστική έγκριση, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.  

 

Την ίδια ώρα η αγορά πετρελαίου βρίσκεται εν αναμονή της ανακωχής ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, ενώ διατηρεί ελπίδες και για μία άνευ προηγουμένου συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει μειώσεις προσφοράς και από τους ανεξάρτητους παραγωγούς των ΗΠΑ. 

 

Tελικά πρέπει να φοράμε μάσκα; Σήμερα αναμένεται η επίσημη απάντηση της ελληνικής επιτροπής εμπειρογνομώνων στο ερώτημα. Τι έχει πει ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για το θέμα; Και πού διαφωνούν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί ειδικοί;

 

Το τηλεφώνημα από τον πολιτικό συντάκτη του naftemporikig.gr είχε σκοπό την αποκωδικοποίηση της συνέντευξης που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας χθες στον ΑΝΤ 1 και τις επόμενες κινήσεις για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, αλλά ο εκ των στενών συνεργατών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησε αλλού τα πράγματα. Το συμπέρασμα είναι σαφές. Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή