Αντρέα Μποτσέλι: Συγκλονιστική συναυλία - προσευχή στον άδειο καθεδρικό ναό Ντουόμο

«Μουσική για την ελπίδα» στον καθεδρικό ναό Ντουόμο, του Μιλάνου
Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020 13:41
UPD:18:26
A- A A+

Στον άδειο από κόσμο καθεδρικό ναό Ντουόμο, του Μιλάνου, που υπό κανονικές συνθήκες ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών θα ήταν γεμάτος από πιστούς, παραχώρησε «συναυλία» ο διεθνούς αναγνώρισης Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι.

Η συναυλία που είχε τον τίτλο «Μουσική για την ελπίδα» μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου και στόχος ήταν να εκμηδενίσει τις αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων και να στείλει ένα μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. 

«Θα θυμάμαι τα συναισθήματα της πρωτόγνωρης και σημαντικής εμπειρίας αυτού του Αγίου Πάσχα, το οποίο η έκτακτη αυτή κατάσταση έκανε οδυνηρό αλλά ταυτόχρονα ακόμη πιο γόνιμο…, ένα Πάσχα που θα μείνει ανάμεσα στις αγαπημένες μου αναμνήσεις όλων των εποχών. Με εντυπωσίασε και με συγκίνησε έντονα το συναίσθημα να εκφράζεις την προσευχή εκατομμυρίων φωνών. Η αγάπη είναι δώρο. Η ροή της είναι πρωταρχικός σκοπός της ίδιας της ζωής», δήλωσε ο Ιταλός τενόρος.

«Δεν θα είναι μια συναυλία με την κλασσική έννοια αλλά μια ευκαιρία να προσευχηθούμε μαζί μέσω της μουσικής. Αποδέχθηκα χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόσκληση του δημάρχου του Μιλάνου να τραγουδήσω στον καθεδρικό ναό.

ANDREA BOCELLI

Δεν έχει σημασία ποιος θα έχει φυσική παρουσία αλλά ποιος θα είναι πνευματικά μαζί μου εκείνη τη στιγμή», είχε δηλώσει ο παγκοσμίου φήμης τενόρος.

Ο Μποτσέλι, του οποίου το ίδρυμα βοηθάει ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια είχε εκφράσει και την ανησυχία του για αυτό που θα αφήσει πίσω της η πανδημία.

«Δεν ανησυχώ τόσο για το παρόν ούτε για τον ίδιο τον ιό αλλά για αυτό που θα συμβεί μετά», είχε δηλώσει.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή