5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 10:01
UPD:10:02
Shutterstock
A- A A+

Την πρώτη επίσημη εκτίμηση για το πόσο βαριά θα νοσήσει η ελληνική οικονομία φέτος από την πανδημία του Covid19 και το lockdown που απαιτεί η αντιμετώπισή της θα έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας. Το ΔΝΤ θα δημοσιεύσει τις προβλέψεις του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και τους υπολογισμούς για το ελληνικό ΑΕΠ.  Πόσο... χαμηλά θα ρίξει τον πήχη; 

 

Η Goldman Sachs, που έχει προειδοποιήσει για ύφεση 9% στην ελληνική οικονομία φέτος,βλέπει βουτιά 35% στο ΑΕΠ των ανεπτυγμένων οικονομιών το τρέχον τρίμηνο. Πρόκειται για συρρίκνωση τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ του 2008.  

 

Θα κάνουμε Πάσχα χωρίς επισκέψεις σε φίλους και συγγεννείς, αλλά και χωρίς... ΙΧ; Είναι μία από τις προτάσεις που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν πέσει στο τραπέζι. Οι επιδόσεις της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της νόσου μπορεί να κρίνονται ικανοποιητικές συγκριτικά με άλλες χώρες, ωστόσο οι ειδικοί και οι κυβέρνηση δεν παύουν να διαμηνύουν πως ο συναγερμός δεν έχει λήξει. Διαβάστε τι ακριβώς φοβούνται. 

 

Πώς θα εξασφαλίσουν τα νοικοκυριά αναστολή δόσεων για στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες;  Tο naftemporiki.gr παρουσιάζει αναλυτικά τη διαδικασία για να εξασφαλίσουν οι ιδιώτες ρύθμιση με την τράπεζά τους. 

 

Διευκρινίσεις σχετικά με την άδεια ειδικού σκοπού παρέχει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με θέμα «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις». Τι ακριβώς ισχύει εάν εργάζεται μόνο ο ένας από τους δύο γονείς. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή