Οι ειδικοί επιστήμονες διαφωνούν με την επανέναρξη της Serie A

Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 11:28
UPD:11:31
REUTERS/ALBERTO LINGRIA
A- A A+

Αντίθετους βρίσκει τους ειδικούς επιστήμονες στην Ιταλία, το ενδεχόμενο επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Μπορεί οι περισσότερες ομάδες και η ομοσπονδία να επιθυμούν να τελειώσει η χρονιά έστω κι αν χρειαστεί να γίνουν αγώνες το καλοκαίρι (απομένουν ακόμη 12 αγωνιστικές για τη λήξη της Serie A), ωστόσο, οι άνθρωποι που καθημερινά δίνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό, έχουν διαφορετική άποψη.

«Εάν θα έπρεπε να δώσω μια τεχνική άποψη σχετικά με την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου, δεν θα το έκανα μιλώντας θετικά και πιστεύω ότι η επιστημονική τεχνική επιτροπή συμφωνεί. Μετά είναι η πολιτική που θα αποφασίσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζάνι Ράτσα, μέλος της επιστημονικής επιτροπής επιδημίας κορωνοϊού στην καθημερινή ενημέρωση από την πολιτική προστασία.

Η άποψη αυτή έρχεται σε αντίθεση με την αισιοδοξία των τελευταίων ημερών, τροφοδοτούμενη επίσης από την υπόθεση των σχεδίων επανεκκίνησης από την κυβέρνηση, ακόμη και αν δεν έχει επιβεβαιωθεί, με την 31η Μαΐου ως πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής στο γήπεδο, με διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές.

Τη Μεγάλη Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η νέα τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FIGC) και στην ιατρική επιτροπή, με θέμα συζήτησης την εκπόνηση του πρωτοκόλλου αποκατάστασης. 

Προς το παρόν, οι έλεγχοι έχουν προγραμματιστεί για τις 4 Μαΐου και η εβδομάδα θα πρέπει να είναι αποφασιστικής σημασίας για εκείνους που έχουν την πρόθεση επανέναρξης του πρωταθλήματος.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις