Πόσο άρρωστος είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν;

Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είναι σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από επέμβαση καρδιάς
Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 09:04
UPD:09:45
via REUTERS/KCNA
A- A A+

Σύγχυση έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Σύμφωνα με το CNN, το οποίο επικαλείται ανώτερο Αμερικανό αξιωματούχο με άμεση γνώση του θέματος, η Ουάσιγκτον εξετάζει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, ο 36χρονος Κιμ βρίσκεται σε «μεγάλο κίνδυνο». Αν και από την Πιονγιάνγκ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα σχόλιο, Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι ο Κιμ υπεβλήθη όντως σε επέμβαση καρδιάς, αλλά αναρρώνει πλήρως στην ιδιωτική του έπαυλη.

EURONEWS

Εφόσον οι πληροφορίες, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην νοτιοκορεάτικη ιστοσελίδα Daily NK, αποδειχθούν ακριβείς, τότε ερμηνεύεται η απουσία του Βορειοκορεάτη ηγέτη από τα κοινά τις τελευταίες ημέρες. Οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του φούντωσαν κυρίως μετά την 15η Απριλίου, οπότε δεν εμφανίστηκε στα γενέθλια του παππού του – και ιδρυτή του κράτους – Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποβλήθηκε σε επέμβαση σε νοσοκομείο στην επαρχία Χιανγκσάν, στα ανατολικά της χώρας, στις 12 Απριλίου, σύμφωνα με το Daily NK που εδρεύει στη Σεούλ και στο οποίο εργάζονται κυρίως αποστάτες της Βόρειας Κορέας. Ο 36χρονος ηγέτης συνέχισε να λαμβάνει θεραπεία σε μια βίλα στο θέρετρο Μάουντ Κουμγκάνγκ, αναφέρεται επίσης στον ιστότοπο.

Οι συνομιλίες αποπυρηνικοποίησης ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας σταμάτησαν στα τέλη του 2019. Αναλυτές αναφέρουν ότι φέτος οι δοκιμές και οι στρατιωτικές ασκήσεις αποσκοπούν στην επιστροφή της Βόρειας Κορέας σε μια πιο σκληρή πολιτική.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Guardian

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή