Ολομέλεια προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων: «Ναι» στην επαναλειτουργία των δικαστηρίων, αλλά με μέτρα προστασίας

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 11:08
UPD:11:12
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Υπέρ «της ασφαλούς επαναλειτουργίας των δικαστηρίων, με βάση τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων υγειονομικών αρχών και την τήρηση συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων γενικής και ατομικής προστασίας» τάσσετα η Ολομέλεια των προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, προειδοποιώντας πως σε αντίθετη περίπτωση, οι δικηγόροι θα προβούν σε κινητοποιήσεις.

«Αν δεν εξασφαλιστούν συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας, για όλους τους συλλειτουργούς της δικαιοσύνης, τους διαδίκους και τους τρίτους, το δικηγορικό σώμα δεν μπορεί να είναι σύμφωνο με την επαναλειτουργία των δικαστηρίων. Σε αυτό το θέμα θα είμαστε απόλυτοι και θα προβούμε σε κινητοποιήσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ολομέλειας που εκδόθηκε μετά την έκτακτη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό τον πρόεδρό της και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό και με τη συμμετοχή του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνου Αλεξανδρή.

Η Ολομέλεια επικρίνει έντονα την υπαγωγή των δικηγόρων στη διαδικασία χορήγησης των 600 ευρώ μέσω τηλεκατάρτισης και ζητεί την υπαγωγή των δικηγόρων στο καθεστώς χορήγησης των 800 ευρώ.

Ζητά δε την περαιτέρω αναστολή των πλειστηριασμών, όπως και μια ακόμη σειρά μέτρων, όπως είναι η χορήγηση ψηφιακών υπογραφών σε όλους τους δικηγόρους, δικαστικούς λειτουργούς, η δυνατότητα δημοσίευσης των δικαστικών αποφάσεων με ψηφιακές υπογραφές, κ.λ.π.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή