Πενταπλός έλεγχος για τους παίκτες της Μπαρτσελόνα πριν την επιστροφή

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 22:14
UPD:22:22
A- A A+

Η Μπαρτσελόνα εργάζεται συνεχώς για να προετοιμάσει τα πάντα για την ημέρα που η κυβέρνηση θα ξεκινήσει την επιστροφή στις αθλητικές δραστηριότητες.

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «As», σύμφωνα με το πρωτόκολλο που θα παραδοθεί στους παίκτες της ανδρικήςομάδας, οι αθλητές θα υποβληθούν σε πέντε τύπους ελέγχων.

Αρχικά, θα φτάσουν στην προπόνηση την πρώτη ημέρα ξεχωριστά και θα παραμείνουν στις εγκαταστάσεις του συλλόγου σύμφωνα με προκαθορισμένο πρόγραμμα που θα λάβουν από ένα εντεταλμένο άτομο ημέρες πριν.

Η πρώτη επαφή με τον ποδοσφαιριστή θα αποτελείται από μια προσωπική συνέντευξη, στην οποία θα βρεθεί ένα μέλος των ιατρικών υπηρεσιών κι ένας προπονητής.

Μετά τη συνέντευξη κάθε παίκτης θα έχει μια μέτρηση της φυσικής του κατάστασης για να ελεγχθεί ο δείκτης σωματικού λίπους, ως η πρώτη συγκεκριμένη αξιολόγηση των επιπτώσεων που είχε η διακοπή στο σώμα. Θα υποβληθεί επίσης σε έλεγχο αέριου μεταβολισμού και οπωσδήποτε θα κάνει τεστ κορωνοϊού και αντισωμάτων.

Αυτοί οι τύποι ελέγχων θα πραγματοποιούνται περιοδικά και συστηματικά κατά το υπόλοιπο της σεζόν, τόσο για τους παίκτες όσο και για το υπόλοιπο προσωπικό της ομάδας.

Μετά από αυτά τα τρία πρώτα βήματα, ο ποδοσφαιριστής θα εκτελέσει μια συνεχή δοκιμασία σπριντ και, τέλος, θα εκτελεστεί μια δοκιμή αντίστασης, με δυναμική και ισομετρική εργασία.

Εάν ξεπεράσει επιτυχώς αυτούς τους πέντε ελέγχους, τότε ο ποδοσφαιριστής θα μπορεί να συμμετάσχει στη δραστηριότητα στο αθλητικό κέντρο της «Μπάρτσα», Ciutat Esportiva, από την επόμενη μέρα.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις