Οριστική διακοπή της Ligue 1 και της Ligue 2 προτείνει η εκτελεστική επιτροπή

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 15:21
UPD:15:23
REUTERS/REGIS DUVIGNAU
A- A A+

Πρωταθλήτρια Γαλλίας θα είναι, εκτός απροόπτου, ίσως και εντός της ημέρας, θα στεφθεί η Παρί Σεν Ζερμέν, εφόσον επικυρωθεί η εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής της γαλλικής λίγκας, για την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων 1ης και 2ης κατηγορίας.

Η πρόταση αυτή τέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο κι αναμένεται να επικυρωθεί εντός της ημέρας. Συγκεκριμένα με βάση αυτή προτείνεται να ισχύσει η τελική κατάταξη των ομάδων με βάση το κλάσμα κερδισμένων βαθμών ανά αγώνα (καθώς δεν έχουν όλες τα ίδια παιχνίδια), 

Η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια των αποφάσεων της γαλλικής κυβέρνησης, που ανακοίνωσε την Τρίτη (28/4) ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων -ακόμη και κεκλεισμένων των θυρών- τουλάχιστον ως τον Αύγουστο.

Εφόσον εγκριθεί η πρόταση, η Παρί Σεν Ζερμέν αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Γαλλίας και μαζί με τη (2η) Μαρσέιγ και την (3η) Ρεν εξασφαλίζουν το δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Στο Europa League θα παίξουν η Λιλ, η Ρεμς και η Νις, ενώ υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι της κατάταξης, Αμιάν και Τουλούζ, και τις θέσεις τους στη μεγάλη κατηγορία παίρνουν η Λοριάν και η Λανς.

Δεν θα υπάρξει μπαράζ ανάμεσα στον 18ο της Ligue 1 και τον 3ο της Ligue 2, όπερ σημαίνει ότι η Νιμ εξασφαλίζει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.

Η κατανομή των ευρωπαϊκών εισιτηρίων θα μπορούσε να αλλάξει, μόνο αν αποφασιστεί η διεξαγωγή των τελικών του League Cup (Παρί Σεν Ζερμέν-Λιόν) και του κυπέλλου (Παρί Σ.Ζ.-Σεντ Ετιέν).

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις