Ο δήμαρχος του Λίβερπουλ δεν επιθυμεί την επανέναρξη της Premier League

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 16:23
UPD:16:29
Wikipedia
A- A A+

Σοβαρές επιφυλάξεις για την επανέναρξη της Premier League εξέφρασε ο δήμαρχος του Λίβερπουλ, Τζο Άντερσον.

Μιλώντας στο BBC Sport ο Άντερσον τόνισε πως φοβάται ότι σε περίπτωση που ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα οι οπαδοί των «κόκκινων» θα «ξεχάσουν» τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και θα συγκεντρωθούν έξω από το «Άνφιλντ», προκειμένου να γιορτάσουν την κατάκτηση του τίτλου, για πρώτη φορα ύστερα από 30 χρόνια. 

«Ακόμη και κεκλεισμένων των θυρών, χιλιάδες άνθρωποι θα εμφανίζονταν έξω από το Άνφιλντ. Δεν θα ήταν πολλοί αυτοί που θα σέβονταν όσα θα λέγαμε και θα έμεναν μακριά από το γήπεδο», δήλωσε ο Άντερσον στο BBC Sport.

Μάλιστα, ο δήμαρχος του Λίβερπουλ υποστήριξε ότι, ακόμη κι αν οι αγώνες διεξάγονταν σε ουδέτερα γήπεδα, αυτό δεν θα απέτρεπε τον κόσμο από το να μαζευτεί και να πανηγυρίσει τον πολυπόθητο τίτλο. 

«Νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο για την αστυνομία να κρατήσει τον κόσμο μακριά και να διατηρήσει την κοινωνική αποστασιοποίηση, θα ήταν γελοίο.

Είναι ήδη δύσκολο να σταματήσουμε τις συναθροίσεις σε πάρκα όταν ο καιρός είναι καλός, ειδικά με τους νέους ανθρώπους», υπογράμμισε ο Άντερσον και κατέληξε: «Η αστυνομία έχει δίκιο να ανησυχεί, το ίδιο και οι υπεύθυνοι δημόσιας υγείας, οπότε θα ζητούσα από την Premier League και την κυβέρνηση να λάβουν υπόψη τους αυτές τις ανησυχίες».

Ο Τζο Άντερσον εκτίμησε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν η διακοπή του αγγλικού πρωταθλήματος, με την ανάδειξη της Λίβερπουλ ως πρωταθλήτριας, δεδομένης της μεγάλης διαφοράς που είχε από τους διώκτες της.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις