Τιμητική αμοιβή σε 5.000 επαγγελματίες υγείας θα δώσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 16:58
UPD:17:01
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Με αφορμή την ανακοίνωση των νέων δωρεών του ανά τον κόσμο, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανέφερε ότι σε ένδειξη αναγνώρισης της αλτρουιστικής προσπάθειας των ηρώων της πρώτης γραμμής στη μάχη ενάντια στην πανδημία, οι οποίοι θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, θα προσφέρει ισάξια τιμητική αμοιβή σε περίπου 5.000 νοσηλευτές, γιατρούς και προσωπικό καθαριότητας που εργάζονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων αναφοράς για τον COVID-19 ή σε κλινικές Covid-19.  

Επίσης, δεδομένων των συνθηκών με τις οποίες βρισκόμαστε αντιμέτωποι σήμερα, το ΙΣΝ προχωράει σε ένα σημαντικό βήμα, προσφέροντας $8,1 εκατομμύρια (€7,5 εκατομμύρια) για να υποστηρίξει την καρδιά του εθνικού συστήματος υγείας, και συγκεκριμένα το προσωπικό των νοσοκομείων όπου νοσηλεύονται ασθενείς νοσούντες από τον COVID-19.

Οι δωρεές του Ιδρύματος εντάσσονται στη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης για τον COVID-19 και είναι συνολικού ύψους $100 εκατομμυρίων. Εστιάζουν στην παροχή τροφής, στέγης, ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς και στην υποστήριξη υγειονομικού προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο πρώτος κύκλος δωρεών συνολικού ύψους $31 εκατομμυρίων αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και πηγαίνει σε 35 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με έμφαση στη διασφάλιση σίτισης, ψυχολογική υποστήριξη και κάλυψη υγειονομικών αναγκών στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία σε ΗΠΑ, Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, καθώς και στην υποστήριξη των νοσηλευτών, γιατρών και υπαλλήλων καθαρισμού των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς για τον COVID-19, στην Ελλάδα.

13 εκατομμύρια δολάρια θα δοθούν για τη διασφάλιση σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, κάλυψης ειδών βασικής ανάγκης και άμεσης υποστήριξης ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία.  

Η Ελλάδα ειδικότερα η οποία έχει σημαντική θέση στην καρδιά και το έργο του Ιδρύματος, καθώς αποτελεί τον τόπο γέννησης των ιδρυτών και δεδομένου ότι η χώρα, βρισκόταν στην διαδικασία της εξόδου από μια βαθιά δεκαετή κοινωνικοοικονομική κρίση, θα λάβει το ποσό των $11,9 εκατομμυρίων (€11 εκατομμυρίων) για την αντιμετώπιση αυτών των αναγκών.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η συνεργασία με τον δημόσιο τομέα αποτελεί συνήθη πρακτική του ΙΣΝ, εδώ και χρόνια, ως αποτελεσματικό μέσο για την ενίσχυση του τομέα δημόσιας υγείας στην Ελλάδα. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η υπό εξέλιξη Πρωτοβουλία για την Υγείας, συνολικού ύψους άνω των €400 εκατομμυρίων. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, πραγματοποιείται η αναμόρφωση και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός της δεύτερης ΜΕΘ και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός σε συνεργασία του ΙΣΝ με τον Θανάση και τη Μαρίνα Μαρτίνου. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή