Η Γερμανία λέει «ναι» στην επανέναρξη των προπονήσεων

Κυριακή, 03 Μαΐου 2020 21:08
UPD:21:09
REUTERS/Wolfgang Rattay
A- A A+

Με βάση τον αρχικό προγραμματισμό οι ομάδες της Bundesliga θα επέστρεφαν στα γήπεδα στις 9 Μαϊου. 

Με παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελάριου, Αγκελα Μέρκελ, αυτό δεν θα συμβεί, καθώς ανέβαλε οποιαδήποτε απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα, τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μαϊου, οπότε και έχει προγραμματισθεί συνάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των προέδρων των κατά τόπους κρατιδίων.

Ο υπουργός εσωτερικών της χώρας και αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Χορστ Ζεχόφερ, μιλώντας για το θέμα στην γερμανική εφημερίδα «Bild», τάχθηκε «υπέρ της επανάληψης του πρωταθλήματος τον Μάιο, υπό ορισμένες προϋποθέσεις».

Είπε συγκεκριμένα: «Θεωρώ ότι το πρόγραμμα που προτείνεται από την διοργανώτρια αρχή (DFL), είναι εύλογο και υποστηρίζω την επανεκκίνηση τον Μάιο. Εάν υπάρχει μια περίπτωση κρούσματος κορονοϊού σε μια ομάδα ή τη διοίκησή της, ο σύλλογος στο σύνολό του, και ενδεχομένως και η ομάδα κατά την οποία έπαιξε τελευταία, θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα για δύο εβδομάδες», τόνισε ο Γερμανός πολιτικός και πρόσθεσε: «Συνεπώς, θα συνεχίσουν να υπάρχουν κίνδυνοι για το πρόγραμμα και την κατάταξη στην βαθμολογία».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις