Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δημιούργησε υγειονομική επιτροπή

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020 14:58
UPD:15:06
ΣΥΝΕΡΓΕΞΩΤ
A- A A+

Στη σύσταση υγειονομικής επιτροπής προχώρησε η διοίκηση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Ο πρόεδρος της ΕΙΟ, Αντώνης Δημητρακόπουλος ανακοίνωσε τη δημιουργία της επιτροπής κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης που είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με 48 Ομοσπονδίες. 

Η επιτροπή αποτελείται από τους Άκη Τσαλίκη, καθηγητή οδοντιατρικής σχολής του ΑΠΘ, πρόεδρο ΕΑΘ και ΝΟΘ, Κώστα Καλογερόπουλο, διευθυντή παθολογίας ΠΕΔΥ Πάτρας, πρόεδρο Ι.Ο. Πατρών, Τάσο Νικολάου, χειρουργό οδοντίατρο, πρόεδρο του Ι.Ο. Χανίων και Ηλία Μανωλάκη, παθολόγο, παλιό αθλητή του ΝΟΕ.

Τα μέλη της υγειονομικής επιτροπής της ΕΙΟ έστειλαν ήδη τις προτάσεις τους στην υγειονομική επιστημονική επιτροπή της ΓΓΑ για το πώς πρέπει να γίνει άμεσα η επανεκκίνηση των ομίλων. 

Σύμφωνα με την επιτροπή, η ιστιοπλοΐα είναι ασφαλές ατομικό άθλημα που διεξάγεται σε ανοικτό χώρο και η χρήση των αποδυτηρίων των ομίλων μπορεί να περιοριστεί, ακόμα και να αποφευχθεί πλήρως. 

Κατά  την Επιτροπή της ΕΙΟ, η ιστιοπλοΐα θα πρέπει να είναι μεταξύ των πρώτων αθλημάτων που θα συμπεριληφθούν στη σταδιακή άρση των απαγορεύσεων που έχουν επιβληθεί με τα προληπτικά μέτρα περιορισμού της διάδοσης της COVID-19. 

Σε συνεργασία με την υγειονομική επιστημονική επιτροπή της ΓΓΑ, τα μέλη της επιτροπής της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας είναι έτοιμα να εκδώσουν ειδικές οδηγίες προς τις διοικήσεις των ομίλων, τους προπονητές, τους αθλητές και τους γονείς τους για τη αποφυγή διασποράς της νόσου στους χώρους των ομίλων, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τις ιδιαιτερότητες του αθλήματος.

Η ΕΙΟ έχει συμμορφωθεί πλήρως με το υγειονομικό πρωτόκολλο που προτάθηκε από την αρμόδια υγειονομική επιστημονική επιτροπή της ΓΓΑ, για τη συνεπή τήρηση του πλαισίου κανόνων της ατομικής υγιεινής.

Έτσι, οι εγκαταστάσεις του «Athens International Sailing Center» στη ναυταθλητική μαρίνα του δήμου Καλλιθέας είναι έτοιμες και από ιατρικής πλευράς να φιλοξενήσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες για τις προπονήσεις τους.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις