Η θέση της ΕΠΟ για τη στοχοποίηση δημοσιογράφων

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2020 18:02
UPD:18:08
Eurokinissi Sports/LATO KLODIAN
A- A A+

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πήρε θέση για τη στοχοποίηση δημοσιογράφων και με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της αναφέρεται εμμέσως στο περιστατικό με την αφισοκόλληση προσώπων γνωστών αθλητικών συντακτών.

Χωρίς να σχολιάζει το παραμικρό ή να αναφέρεται συγκεκριμένα, η ΕΠΟ παραθέτει το ελληνικό σύνταγμα για την ελευθερία του Τύπου κι επακαλείται ρήσεις του Αλμπέρ Καμί και του Νόαμ Τσόμσκι για την ελευθερία του λόγου.

Η ανακοίνωση της η ΕΠΟ:

«ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Άρθρο 14: 1. Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους. 2. O Τύπος είναι ελεύθερος. H λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται.

"Η ελευθερία είναι η καρδιά της Δημοκρατίας και μια χώρα μπορεί να αποκαλείται δημοκρατική μόνο όταν οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ μπορούν να εργάζονται σε ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο περιβάλλον, ενεργώντας ως φρουροί για τον σεβασμό του δικαίου".

Αντόνιο Ταγιάνι, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Βρυξέλλες, 03 Μαΐου 2018.

"Ο ελεύθερος Τύπος μπορεί να είναι είτε καλός είτε κακός, αλλά χωρίς ελευθερία, είναι απόλυτα βέβαιο ότι ο Τύπος δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο από κακός".

Αλμπέρ Καμύ, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957.

"Αν δεν πιστεύουμε στην ελευθερία του λόγου των ανθρώπων που απεχθανόμαστε, τότε δεν πιστεύουμε καθόλου σ’ αυτήν".

Νόαμ Τσόμσκυ, 1928-, Αμερικανός γλωσσολόγος & ακτιβιστής».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις