Διστακτική η CONMEBOL για τις πέντε αλλαγές

Σάββατο, 09 Μαΐου 2020 13:29
UPD:13:36
Action Images via Reuters/Matthew Childs
A- A A+

Η απόφαση της FIFA να επιτρέψει, προσωρινά, έως και πέντε αλλαγές ανά αγώνα, προκειμένου να προστατεύσει τους αθλητές μετά τη μεγάλη αποχή, δε συνάντησε παντού θετικές αντιδράσεις..

«Αυτή η αλλαγή μάς προκάλεσε έκπληξη, δεν πραγματοποιήθηκε σε συνεννόηση με τη συνομοσπονδία μας» δήλωσε ο Αλεχάντρο Ντομίνκεζ, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL).

Η FIFA ανακοίνωσε ότι στις ομάδες θα επιτρέπονται έως και πέντε αλλαγές ανά αγώνα, αντί των συνηθισμένων τριών, ως προσωρινό μέτρο. Η αλλαγή θα επιτρέπεται σε όλα τα πρωταθλήματα που πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο Ντομίνγκεζ δήλωσε ότι η CONMEBOL θα συστήσει ομάδα εμπειρογνωμόνων για να αναλύσει την απόφαση και να «αποφασίσει εάν είναι βολικό να την υιοθετήσει σε διοργανώσεις της Νότιας Αμερικής», όπως το Copa Libertadores για παράδειγμα.

Να υπογραμμιστεί, πάντως, ότι η απόφαση της IFAB δεν είναι δεσμευτική και κάθε διοργανώτρια αρχή, είτε Ομοσπονδία είτε Λίγκα, έχει το δικαίωμα να πράξει κατά το δοκούν, ενσωματώνοντάς την ή όχι στους κανονισμούς της.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις