Η πανδημία επισπεύδει την επιστροφή δύο γιγαντιαίων πάντα από τον Καναδά στην Κίνα

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 13:11
REUTERS/CHINA DAILY

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Πίσω στην Κίνα θα επιστρέψουν δύο γιγαντιαία πάντα, τα οποία είχε «δανείσει» το Πεκίνο στον ζωολογικό κήπο του Κάλγκαρι, στον Καναδά, καθώς το πάρκο αδυνατεί πλέον να αγοράζει μπαμπού για να τα ταΐζει, επικαλούμενο τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Τα δύο πάντα –τα οποία ακούν στα ονόματα Ερ Σουν και Ντα Μάο- καταναλώνουν ημερησίως περίπου 40 κιλά μπαμπού, που ισοδυναμεί με το 99% της διατροφής τους, σύμφωνα με τους υπευθύνους του ζωολογικού κήπου.

Ο ζωολογικός κήπος δυσκολεύεται πλέον να αγοράσει φρέσκο μπαμπού γιατί μειώθηκαν οι εμπορικές πτήσεις μεταξύ Κίνας και Καναδά, ενώ καθυστερήσεις καταγράφονταν και στις παραλαβές από άλλους προμηθευτές.

Παράλληλα, τα δύο πάντα φάνηκαν να μην αποδέχονται το χαμηλότερης ποιότητας μπαμπού που κατάφερε να προμηθευτεί ο ζωολογικός κήπος, με αποτέλεσμα να μην τρέφονται σωστά.

«Πιστεύουμε ότι το καλύτερο και ασφαλέστερο μέρος για τα δύο πάντα, στις δύσκολες και πρωτοφανείς αυτές στιγμές, είναι εκεί όπου υπάρχει άφθονο μπαμπού, με εύκολη πρόσβαση», ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής του ζωολογικού κήπου, Κλέμεντ Λάντιερ.

Τα δύο πάντα έφτασαν στο Τορόντο το 2014, στο πλαίσιο δεκαετούς συμφωνίας ανάμεσα στον Καναδά και την Κίνα.

Αφού παρέμειναν στο Τορόντο για τέσσερα χρόνια, το 2018 μεταφέρθηκαν στο Κάλγκαρι.

Με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή