Χούμπελ: Η ΕΠΟ να χειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα από αθέμιτες πολιτικές παρεμβάσεις

Σάββατο, 16 Μαΐου 2020 12:16
UPD:15:52
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
A- A A+

Επίσημη θέση, μετά τη διένεξη ΕΠΟ-Πολιτείας για τον χρόνο των εκλογών της Ομοσπονδίας, πήρε ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA-UEFA στην Ελλάδα, Χέρμπερτ Χούμπελ.

Ο τελευταίος διένειμε δήλωση στον Τύπο, σύμφωνα με την οποία κάνει λόγο για «αθέμιτη πολιτική παρέμβαση» στο συγκεκριμένο θέμα (σ.σ. να σημειωθεί ότι με απόφαση του υφυπουργείου αθλητισμού οι αρχαιρεσίες σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΠΟ θα διεξαχθούν το ερχόμενο φθινόπωρο και όχι το καλοκαίρι του 2021).

Η δήλωση του Χούμπερ είναι η ακόλουθη: 

«Η FIFA, η UEFA και όλοι οι διεθνείς εμπειρογνώμονες που δραστηριοποιούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενημερώθηκαν για την απόφαση που ανακοινώθηκε από τις ελληνικές αθλητικές αρχές, όσον αφορά τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Σε πολλαπλές συναντήσεις με όλους τους ποδοσφαιρικούς εταίρους και την αθλητική ηγεσία της χώρας, η FIFA και η UEFA παρουσίασαν ένα προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα συνέπιπτε με τη λήξη της αποστολής τους στην Ελλάδα, ήτοι στα τέλη του Ιουλίου του 2020.

Οι επικείμενες εκλογές, σύμφωνα με όσα είχαν προκαταρκτικά συμφωνηθεί από όλους τους εταίρους, θα επέτρεπαν στους διορισμένους εμπειρογνώμονες της FIFA και της UEFA να παρακολουθήσουν και να επιβλέψουν την εκλογική διαδικασία και τα διαδικαστικά θέματα, πριν από την ολοκλήρωση της εντολής τους.

Η FIFA και η UEFA υποστήριζαν, και συνεχίζουν να υποστηρίζουν, ότι οι επερχόμενες εκλογές θα είναι ευεργετικές αλλά και κρίσιμες για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθ' όσον θα επιτρέψουν στην νεοεκλεγείσα διοίκηση να σχεδιάσει την νέα ποδοσφαιρική αγωνιστική περίοδο, καθώς και να ορίσει τα νέα αλλοδαπά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, έναν από τους πιο ευαίσθητους τομείς του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Αναγνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς και δύσκολης περιόδου που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως, οι αποφάσεις ενδεχομένως να πρέπει να προσαρμόζονται, εφόσον κάτι τέτοιο δικαιολογείται.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΠΟ πρέπει να χειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και ελεύθερη από οποιαδήποτε μορφή αθέμιτης πολιτικής παρέμβασης.

Η FIFA και η UEFA θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ΕΠΟ ως ομοσπονδία μέλος τους, θα συνεχίσουν δε να παρακολουθούν στενά όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις