Πρωταθλήτρια Σκωτίας η Σέλτικ

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 15:30
UPD:16:03
REUTERS/Russell Cheyne
A- A A+

Η Σέλτικ είναι η πρωταθλήτρια Σκωτίας για την αγωνιστική περίοδο 2019-20, μετά την απόφαση της επαγγελματικής λίγκας (SPFL) να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας.

Η απόφαση ελήφθη στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας, που συνεδρίασε επί τούτω, καθώς εδώ και ημέρες είχε διαφανεί η απροθυμία των 12 ομάδων να ξαναρχίσει η διοργάνωση.

Η Σέλτικ, για την οποία ο φετινός ήταν ο ένατος συνεχής τίτλος πρωταθλήματος και συνολικά 51ος, κατά τη στιγμή της διακοπής βρισκόταν στην πρώτη θέση, με 13 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Ρέιντζερς.

Να σημειωθεί ότι επειδή δεν είχαν δώσει όλες οι ομάδες τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών, επιλέχθηκε -όπως συνέβη στη Γαλλία- ο συντελεστής βαθμών ανά αγώνα, προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική κατάταξη.

Με αυτό τον τρόπο η Σεντ Τζόνστον ανέβηκε στην έκτη θέση και η Χιμπέρνιαν υποχώρησε στην έβδομη, ενώ η Χαρτς έμεινε 12η και υποβιβάζεται.

Πάντως, υπάρχει σκέψη για προσωρινή αναδιάρθρωση των κατηγοριών, που σημαίνει ότι αν αυτό υλοποιηθεί, η ομάδα του Εδιμβούργου θα παραμείνει στην ανώτατη κατηγορία της Σκωτίας.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις