Κίνα: Μετά τη Βουχάν, σε lockdown η Σουλάν

Ανησυχία των αρχών για την επαρχία Τζιλίν, στα σύνορα με Ρωσία και Βόρεια Κορέα
Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 14:18
UPD:14:24
REUTERS/Thomas Peter

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Σε σκληρό lockdown, όπως ακριβώς εκείνο που επιβλήθηκε στη Βουχάν μετά τη διασπορά του νέου κορωνοϊού, τέθηκε μία ακόμη πόλη της Κίνας, η Σουλάν των περίπου 700.000 κατοίκων, στην επαρχία Τζιλίν. Οι αρχές έλαβαν την απόφαση να περιορίσουν τους κατοίκους στα σπίτια τους, έπειτα από αύξηση των κρουσμάτων στη συγκεκριμένη περιοχή το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Όλα τα χωριά και τα συγκροτήματα κατοικιών στην πόλη έχουν σφραγιστεί, και μόνο ένα άτομο από κάθε νοικοκυριό επιτρέπεται να κυκλοφορεί για δύο ώρες κάθε δεύτερη ημέρα για να προμηθευτεί είδη πρώτης ανάγκης.

Στα οικιστικά συγκροτήματα υπάρχει πλέον μόνο μία είσοδος και μία έξοδος για οχήματα έκτακτης ανάγκης και απαγορεύτηκε η είσοδος σε μη κατοίκους και ξένα οχήματα. Εφόσον υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μια κοινότητα, κανείς δεν μπορεί να εισέλθει ή να εξέλθει.

Η πόλη χαρακτηρίστηκε υψηλού κινδύνου την περασμένη εβδομάδα, αφότου διαγιγνώστηκαν νέα κρούσματα, τα οποία συνδέονται με μια γυναίκα που δεν είναι γνωστό εάν ταξίδεψε ή εκτέθηκε αλλιώς στον ιό. Σε απάντηση, οι αρχές διέταξαν το προσωρινό κλείσιμο δημόσιων χώρων, σχολείων και δημόσιων συγκοινωνιών.

Το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, που συνορεύει με τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα, προκαλεί ανησυχία στο Πεκίνο καθώς έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις «εισαγόμενων» κρουσμάτων και στη συνέχεια κοινοτική μετάδοση.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 34 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην επαρχία Τζιλίν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή