Μονούς αγώνες και final-4 σκέφτεται η UEFA για το τέλος των Κυπέλλων της

Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 22:06
UPD:20/05/2020 00:46
REUTERS/DENIS BALIBOUSE
A- A A+

Οι αξιωματούχοι της UEFA χρειάστηκαν μερικές ημέρες, προκειμένου να αποφασίσουν σχετικά με την τελική μορφή των ευρωπαϊκών Κυπέλλων για την τρέχουσα περίοδο.

Η «αγαπημένη» ημερομηνία για πολλούς, για να ξαναρχίσουν τα παιχνίδια στο Champions League και το Europa League, μέχρι πριν από λίγες μέρες, ήταν η 2η Αυγούστου.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, οι αγώνες των προημιτελικών και των ημιτελικών θα διεξαχθούν σε μόλις δύο εβδομάδες, ενώ οι τελικοί θα τελεστούν αντίστοιχα στις 26 και 29 Αυγούστου.

Τις τελευταίες ώρες, όμως, επανεμφανίστηκε η επιλογή να συντομεύσουν τα πάντα και η υπόθεση των μονών αγώνων έχει επανέλθει στο προσκήνιο, τόσο για τους προημιτελικούς όσο και για τους ημιτελικούς, προκειμένου οι σύλλογοι να μειώσουν, συν τοις άλλοις, τα ευρωπαϊκά ταξίδια τους.

Το μόνο εμπόδιο σχετίζεται με την πιθανή αρνησικυρία των δικτύων που κατέχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA.

Η νέα μορφή θα ολοκληρωνόταν, στο Champions League με ένα είδος Final 4 που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, δηλαδή την έδρα που έχει επιλεχθεί για τον τελικό.

Η απόφαση, αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα Marca, θα πρέπει να ληφθεί στις 17 Ιουνίου.

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις