Σ. Κραουνάκης και δήμος Αθηναίων: Σε διαμάχη για τη συναυλία της Πρωτοψάλτη

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 21:49
UPD:21:49
A- A A+

Σε πολύ υψηλούς τόνους συνεχίζεται η διαμάχη του Σταμάτη Κραουνάκη με τον Δήμο Αθηναίων, αναφορικά με την συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη πάνω σε φορτηγό στους δρόμους της Αθήνας.

Ο μουσικοσυνθέτης, αντιδρώντας στο γεγονός ότι ερμηνεύτηκαν τραγούδια του χωρίς την άδειά του, απέστειλε εξώδικο στον δήμο Αθηναίων, ζητώντας να αποζημιωθεί χρηματικά.

Η αντίδραση του Δήμου Αθηναίων ήταν αστραπιαία ικανοποιώντας άμεσα τις απαιτήσεις του καλλιτέχνη κάνοντας λόγο για ένταλμα πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων ύψους 800 ευρώ προς την ΑΕΠΙ.

Ωστόσο, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της παραπάνω είδησης, ο ίδιος ο Σταμάτης Κραουνάκης με ανάρτησή του στο facebook διέψευσε ότι πληρώθηκε τα χρήματα.

Η διαμάχη είχε και συνέχεια, αφού ο δήμος προκειμένου να αποδείξει ότι πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση δημοσίευσε τόσο την απόφαση για το ένταλμα των 800 ευρώ όσο και την απόδειξη πληρωμής του καλλιτέχνη για τα δικαιώματα των τραγουδιών του.

Με βάση τα έγγραφα που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, μπορεί κάποιος να δει τόσο την απόφαση για το ένταλμα των 800 ευρώ όσο και την απόδειξη πληρωμής του καλλιτέχνη για τα δικαιώματα των τραγουδιών του μουσικοσυνθέτη που ακούστηκαν στη γνωστή συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, κατά την οποία τραγούδησε σε πολλές γειτονιές της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα σχετικά παραστατικά, ο δήμος Αθηναίων ενέκρινε το ποσό των 794,32 ευρώ στις 30 Απριλίου, την επομένη του εξωδίκου του Σταμάτη Κραουνάκη, ο οποίος κατήγγειλε πως ακούστηκαν δικά του τραγούδια χωρίς την άδειά του.

Το ένταλμα πληρωμής υπογράφεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων και το ποσό πιστώθηκε στον λογαριασμό του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και όχι στον ίδιο τον μουσικοσυνθέτη.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή