Πρόεδροι Ελλάδας-Ισραήλ: Να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020 14:13
UPD:14:21
INTIME NEWS/ Δελτίο τύπου / POOL
A- A A+

Το παρελθόν, παρόν και μέλλον των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ εορτάζουν σήμερα οι δύο χώρες, σημειώνουν σε κοινή δήλωσή τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κι ο Ισραηλινός ομόλογός της, Ρεουβέν Ριβλίν, με αφορμή την 30ή επέτειο από την εγκαθίδρυση πλήρων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και ενδυνάμωσης των δεσμών μεταξύ των δύο λαών.

«Πέραν των ισχυρών πολιτικών δεσμών, αυτή η σχέση έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, σε πολλούς τομείς. Εργαζόμαστε από κοινού στους τομείς της οικονομίας, της άμυνας, της επιστήμης και τεχνολογίας, καθώς επίσης και του πολιτισμού. Οι ομογενειακές μας κοινότητες παίζουν σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση γέφυρας φιλίας μεταξύ των χωρών μας. Το σχέδιο του αγωγού EastMed προωθεί την ενεργειακή ασφάλεια στην ΕΕ και φέρνει τους γείτονές μας στην Ανατολική Μεσόγειο πιο κοντά. Ο τουρισμός φέρνει τις κοινωνίες μας ακόμη πιο κοντά, παρότι διαταράχθηκε με επώδυνο τρόπο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού» επισημαίνουν.

Σύμφωνα με τους δύο Προέδρους, αυτή η ισχυρή σχέση έχει αναπτυχθεί ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια, τόσο διμερώς, όσο και στο πλαίσιο του τριμερούς σχήματος συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία. «Με την ενίσχυση της συμμετοχής των ΗΠΑ, προάγουμε από κοινού την περιφερειακή ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη« αναφέρουν και τονίζουν:

«Καθώς η ελληνική Δημοκρατία και το Κράτος του Ισραήλ υπογραμμίζουν αυτό το σημαντικό σημείο στις σχέσεις τους, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία και συντονισμό. Μαζί θα εργαστούμε για την προώθηση της φιλίας και της εταιρικής μας σχέσης, ενισχύοντας περαιτέρω τους μοναδικούς μας δεσμούς σε ένα ολοένα αυξανόμενο αριθμό τομέων κοινού ενδιαφέροντος, συμβάλλοντας έτσι στην ευημερία της ευρύτερης περιοχής μας».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή