Κ. Χατζηδάκης: Να κλείσουν χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος οι πληγές στο Μάτι

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020 16:41
UPD:16:44
Eurokinissi/ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ
A- A A+

«Να κλείσουν οι πληγές και να δημιουργηθεί μια πραγματικά καινούρια εικόνα στο Μάτι. Χωρίς τις παθογένειες και τους κινδύνους του παρελθόντος» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σε νέα επίσκεψή του στην περιοχή, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Χωροταξίας, Θύμιο Μπακογιάννη.

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός, «προχωρά με ταχύτητα το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης», το οποίο πρόκειται να «τεθεί σε διαβούλευση μέσα στον Ιούνιο». «Εκτός βέβαια από την ταχύτητα, μας ενδιαφέρει και η ποιότητα».

Ο ΥΠΕΝ σημείωσε πως «στον περιβαλλοντικό νόμο αντιμετωπίσαμε, επίσης, με ειδική διάταξη, διάφορα ζητήματα δασικής φύσης για το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι», ενώ επισήμανε ότι «δεν θα ξεχάσουμε, τα πιο δύσκολα είναι η αλήθεια, ζητήματα του Προβάλινθου και της Αμπελούπολης».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «έχει υιοθετηθεί ειδική ρύθμιση για τον αμίαντο, ενώ συνεχίζεται κανονικά η αποκομιδή ξερών κλαδιών στους ειδικούς χώρους που έχουν οριστεί».

«Είναι δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού, αλλά και όλων των συναρμόδιων υπουργείων, ότι θα τεθούν οι βάσεις για έναν νέο, βιώσιμο οικισμό στο Μάτι. Υπάρχουν σίγουρα πολλές δυσκολίες και εμπόδια, αλλά θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας» τόνισε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή