Οι ΗΠΑ αίρουν τις απαγορεύσεις για τους αθλητές επαγγελματικών σπορ

Σάββατο, 23 Μαΐου 2020 11:26
UPD:11:29
USA TODAY Sports/USA TODAY USPW
A- A A+

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαλλάξουν ορισμένους ξένους αθλητές, που αγωνίζονται σε επαγγελματικά αθλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τις απαγορεύσεις εισόδου που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας Εσωτερικής Ασφάλειας, Τσαντ Βολφ.

«Στο σημερινό περιβάλλον, οι Αμερικανοί χρειάζονται τα αθλήματά τους. Ήρθε η ώρα να ξανανοίξουμε την οικονομία και ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στη δουλειά τους επαγγελματίες αθλητές μας» υπογράμμισε ο Βολφ σε δήλωση που εξέδωσε το υπουργείο, ανακοινώνοντας ότι έχει υπογράψει οδηγία για την εξαίρεση.

Η διοίκηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πιέζει να ανοίξει εκ νέου την οικονομία των ΗΠΑ ύστερα από τα δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας, μετά την υλοποίηση των οποίων δεκάδες εκατομμύρια άτομα δεν εργάζονται.

Σημαντικά αμερικανικά επαγγελματικά αθλήματα έκλεισαν ως μέρος της προσπάθειας αντιμετώπισης της COVID-19, της αναπνευστικής νόσου που προκλήθηκε από τον κορονοϊό, ο οποίος σκότωσε περισσότερα από 94.000 άτομα και μόλυνε 1,57 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην απάντησή της στην επιδημία, η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε επίσης απαγορεύσεις εισόδου ταξιδιωτών από την Κίνα, όπου ξεκίνησε η επιδημία, καθώς και το Ιράν αλλά και μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Εκτός από τους αθλητές, η εξαίρεση ισχύει για το βασικό προσωπικό, τους συζύγους και τα εξαρτώμενα μέλη, ανέφερε η ανακοίνωση.

Στα αθλήματα που καλύπτονται από την εξαίρεση περιλαμβάνονται το μπέιζμπολ (Major League Baseball), το μπάσκετ (National Basketball Association), το γυναικείο μπάσκετ (Women's Basketball Association), το γκολφ (Professional Golfers Association Tour - Ladies Professional Golf Association Tour), το χόκεϊ (National Hockey League) και το τένις (Association of Tennis Professionals - Women's Tennis Association).

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις