Ιδρύεται Μουσείου Φιλελληνισμού με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 08:01
A- A A+

Ένα νέο Μουσείο που θα καταγράφει την εξέλιξη του φιλελληνικού κινήματος προανήγγειλαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο εκπρόσωπος της Εταιρείας για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) Κωνσταντίνος Βελέντζας, κατά τη διάρκεια  συνάντησής τους στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, το νέο Μουσείο συγχρονίζεται με την επέτειο διακοσίων χρόνων από το 1821, τιμώντας όσους διαχρονικά στήριξαν τη χώρα πριν, κατά τη διάρκεια και ύστερα από την ελληνική επανάσταση.

Το νέο Μουσείο θα διαθέτει περισσότερα από 2.000 αντικείμενα τέχνης και τεκμήρια, από την –έως τώρα μη προσβάσιμη για το ευρύ κοινό– συλλογή του Κωνσταντίνου Βελέντζα: πίνακες Ευρωπαίων ζωγράφων με θέματα γύρω από την Ελληνική Επανάσταση και την Ελλάδα στις αρχές του 19ου αιώνα, αντικείμενα από μπρούντζο, πορσελάνη, ύφασμα, ξύλο και χαρτί, όπλα από τον αγώνα των Ελλήνων, καθώς και πάνω από 250 φιλελληνικά βιβλία (πρώτες εκδόσεις), παρτιτούρες φιλελληνικής μουσικής, επιστολές Ελλήνων αγωνιστών και Φιλελλήνων.

Μέσα από αυτά αποτυπώνεται η πορεία του φιλελληνικού κινήματος από τον 17ο αιώνα μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα, καθώς και ο ρόλος που διαδραμάτισε στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία της χώρας. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή