ΠτΔ: Η Ελλάδα της δημιουργίας και του σεβασμού, η απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις

Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 13:17
UPD:14:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Theodore Manolopoulos
A- A A+

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μία ημέρα μετά την ανάγνωση του κορανίου στο εσωτερικό της Αγίας Σοφιάς.

«Η δική μας απάντηση απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από τον εξ ανατολών γείτονα είναι η Ελλάδα της δημιουργίας, της ισονομίας, του κράτους δικαίου, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της συνεργασίας, της προόδου, των ανοιχτών οριζόντων» τόνισε, μεταξύ άλλων, η κα Σεκαλλαροπούλου, η οποία πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Θράκη.

«Η Θράκη είναι το ζωντανό παράδειγμα όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι πολίτες μπορούν να συμβιώνουν αρμονικά και να αγωνίζονται για το κοινό τους μέλλον» πρόσθεσε, παράλληλα.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις διάφορες επισκέψεις που είχε, ενώ εξήρε τις προσπάθειες για παραγωγική ανάπτυξη της περιοχής.

«Βρέθηκα χθες και σήμερα κοντά σε επιχειρήσεις και παραγωγούς που στηρίζουν την παραγωγική και αναπτυξιακή προσπάθεια της ακριτικής Θράκης. Που ακόμα και μέσα στην κρίση κατάφεραν όχι απλώς να επιβιώσουν αλλά να εκμεταλλευτούν τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες, να επεκτείνουν τη δράση τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να στηρίξουν την απασχόληση με νέες θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουν πλούτο για τη χώρα».

Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που επισκέφτηκε, ήταν η μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών «SunlightRecycling», το οικονοποιείο «Κίκονες», τα «Θρακικά Εκκοκκιστήρια» βάμβακος, καθώς και η συνεταιριστική επιχείρηση «Γενισέα», η οποία παράγει πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή