Μάτι: Έφοδοι ανακριτή σε Υπηρεσίες - Στα χέρια του σειρά κρίσιμων στοιχείων

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 15:13
UPD:15:20
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
A- A A+

Κρίσιμα στοιχεία για την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Μάτι, με τους 102 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες τον Ιούλιο του 2018, έχει συγκεντρώσει ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια εφόδων που έγιναν παρουσία του, κατέσχεσε μία σειρά κρίσιμων στοιχείων, μετά από καταγγελίες, αλλά και ενδείξεις ότι οι υπηρεσίες τα είχαν σκοπίμως αποκρύψει, γεγονός που βάζει «τρικλοποδιά» στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Τελευταία έφοδος έγινε χθες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Χαλάνδρι, παρουσία 12 αξιωματικών της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου κατασχέθηκαν το καταγραφικό μηχάνημα του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας και άλλα στοιχεία, τα οποία ήδη βρίσκονται στη ΔΑΕΒ για αποκωδικοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστικός λειτουργός προέβη στις εφόδους αυτοπροσώπως, καθώς συναντούσε εμπόδια για τη διαβίβαση των σχετικών στοιχείων στη Δικαιοσύνη. Η έρευνα για τις παραλείψεις των οργάνων της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής, της περιφέρειας αλλά και των δημοτικών αρχών συνεχίζεται και βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αποστολή κλήσεων στους κατηγορουμένους για απολογία.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή