Νορβηγία: Σταματά την εφαρμογή στα κινητά για ιχνηλάτηση κρουσμάτων κορωνοϊού

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 14:13
UPD:14:16
shutterstock
A- A A+

Την απόφαση να σταματήσουν την εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα για τον εντοπισμό κρουσμάτων του covid-19, έπειτα από την επικριτική παρέμβαση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων της χώρας, πήρε η Νορβηγία.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (ΝΙΡΗ), όλα τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής θα διαγραφούν.

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή είχε αποφασισθεί να εισαχθεί από αρμόδιες αρχές της Νορβηγίας για να περιορισθεί η μετάδοση του κορωνοϊού.

Την Παρασκευή, η αρχή προστασίας δεδομένων τόνισε πως με δεδομένο τη μικρή διάδοση της νόσου, μεταξύ άλλων, η συλλογή δεδομένων μέσω της εφαρμογής αυτής δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί εύλογη εν μέσω τέτοιων ανησυχιών για την προστασία της ιδιωτικότητας.

«Δεν συμφωνούμε με την εκτίμηση της Αρχής Προστασίας, όμως θεωρούμε πως είναι απαραίτητο να διαγράψουμε όλα τα δεδομένα και να θέσουμε εν αναμονή τις εργασίες ως αποτέλεσμα αυτής της εκτίμησης», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΝΙΡΗ.

«Ως εκ τούτου θα αποδυναμώσουμε ένα σημαντικό μέρος της ετοιμότητάς μας κατά της εξάπλωσης της μόλυνσης, καθώς τώρα χάνουμε χρόνο για την ανάπτυξη και τη δοκιμή της εφαρμογής», προσθέτει.

naftemporiki.gr, με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή