Χ. Θεοχάρης: Ελπίζω πως η τουριστική βιομηχανία θα ενεργοποιηθεί βλέποντας πόσο ασφαλής χώρα είμαστε

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 20:09
UPD:20:13
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού.

Ο υπουργός μίλησε για «πολύ θετική η εικόνα» από το σημερινό τουριστικό άνοιγμα και ζήτησε «να δώσουμε την ύψιστη σημασία στα μέτρα ασφαλείας». Όπως είπε, «η ατομική ευθύνη συνεχίζει να υπάρχει, δεν εξαφανίζεται, πρέπει να την εξασκούμε και ειδικά τώρα που ανοίγουμε ακόμα περισσότερο, ώστε να παραμείνουμε ασφαλείς».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, το μήνυμα του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για όλον τον κόσμο. «Ακόμη και την πρώτη αυτή ημέρα του ανοίγματος, τα όποια διαδικαστικά προβλήματα υπάρχουν βλέπω πως επιλύονται και αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Ελπίζω πως όλη η τουριστική βιομηχανία θα ενεργοποιηθεί, βλέποντας το πόσο ασφαλής χώρα είμαστε και θα μας προτιμήσει. Έχουμε ανοίξει για τις ευρωπαϊκές χώρες, τηρούμε την ευρωπαϊκή οδηγία για τις τρίτες χώρες και διατηρούμε τον περιορισμό μέχρι την 1η Ιουλίου. Από εκεί και πέρα, θα δούμε τις κοινές, ευρωπαϊκές αποφάσεις» ανέφερε.

Για τις χώρες που επιτρέπονται οι διαδικασίες είναι δύο, υπενθύμισε: μία όταν οι πτήσεις προέρχονται από τα αεροδρόμια που περιλαμβάνονται στη λίστα της EASA και μία για τα αεροδρόμια που δεν περιέχονται στη λίστα αυτή. Στην πρώτη περίπτωση, προβλέπεται πλήρης έλεγχος και μία διανυκτέρευση σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη για τους ταξιδιώτες, ενώ στη δεύτερη περίπτωση γίνεται στοχευμένος έλεγχος μέσω κάποιων κριτηρίων «και κατόπιν κινούμαστε αναλόγως του αποτελέσματος του ελέγχου».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Τουρισμού μετέβη στον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζομένους και με τους υπεύθυνους της Πολιτικής Προστασίας.

Και εκεί εμφανίστηκε ικανοποιημένος «για το γεγονός ότι τα πράγματα πήγαν πολύ καλά, αφού ήδη ξεκίνησαν οι πτήσεις. Η διαχείριση της κατάστασης είναι πολύ καλή από όλους και μέσα σε μία ώρα τελείωσε η διαδικασία του ελέγχου όλων των επιβατών. Αυτό αποδεικνύει πως οργανωτικά υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν οι ροές όλων των πτήσεων με τις απαραίτητες προσαρμογές. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν εντατικά, τους εργαζομένους του αεροδρομίου και την Πολιτική Προστασία, για την τεράστια μάχη που δίνουν και που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, της μάχης για το ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού» δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή