Εκκληση φον ντερ Λάιεν για ευρωπαϊκή δράση κατά κάθε ρατσισμού

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 23:52
UPD:23:53
REUTERS/POOL New
A- A A+

Εν μέσω μιας αυξανόμενης παγκόσμιας κατακραυγής κατά του ρατσισμού, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν προέτρεψε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη αξιωματούχους σε όλα τα επίπεδα κυβέρνησης να λάβουν μέτρα για τον τερματισμό των διακρίσεων.

«Ας κοιτάξουμε εδώ σε αυτόν τον ημικύκλιο», είπε η φον ντερ Λάιεν. «Η πολυμορφία της κοινωνίας μας δεν αντιπροσωπεύεται, και θα είμαι η πρώτη που θα παραδεχτώ ότι τα πράγματα δεν είναι καλύτερα στο Σώμα των Επιτρόπων ή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσωπικό. Και γι 'αυτό λέω ότι πρέπει να μιλήσουμε για το ρατσισμό και πρέπει να δράσουμε».

«Όλα τα είδη ρατσισμού και διακρίσεων. Στο σύστημα δικαιοσύνης και στην επιβολή του νόμου. Στην αγορά εργασίας μας και στην αγορά στέγης. Στην εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη. Στην πολιτική και τη μετανάστευση. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε όλα τα επίπεδα: ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό, τοπικό, δημόσιο ή ιδιωτικό, επιχειρήσεις και κοινωνία, και κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά, ως πολίτες. Να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη που είναι πιο ισότιμη, πιο ανθρώπινη, πιο δίκαιη.»

 

ΠΗΓΗ: POLITICO

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή