ΠΟΥ: Αύξηση ξανά στα κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρώπη

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 14:46
UPD:15:07
REUTERS/Leon Kuegeler
A- A A+

Αύξηση ξανά παρουσιάζει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ευρώπη, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα συστήματα υγείας, τα οποία ήδη βρίσκονται υπό πίεση.

«Την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκε στην Ευρώπη αύξηση του εβδομαδιαίου αριθμού των νέων κρουσμάτων για πρώτη φορά εδώ και μήνες. Τριάντα χώρες είδαν να αυξάνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων», επεσήμανε ο διευθυντής του ΠΟΥ αρμόδιος για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου από την Κοπεγχάγη.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, στην Ευρώπη καταγράφονται καθημερινά σχεδόν 20.000 νέα κρούσματα και περισσότεροι από 700 θάνατοι.

WORLD HEALTH ORGANIZATION (WHO)

Ο Χανς Κλούγκε δεν κατονόμασε τις χώρες στις οποίες καταγράφεται η αύξηση των κρουσμάτων. Είναι γνωστό ωστόσο ότι σε αυτές περιλαμβάνεται αφενός η Γερμανία, η οποία επέβαλε εκ νέου lockdown σε δύο περιοχές στο δυτικό τμήμα της χώρας έπειτα από νέα εστία σε σφαγείο, και αφετέρου η Πορτογαλία, η οποία επίσης επέβαλε νέους περιορισμούς εντός και περίξ της πρωτεύουσας την Τρίτη.

Αύξηση χρηματοδότησης από Γαλλία και Γερμανία

Παρίσι και Βερολίνο εξέφρασαν σήμερα τη στήριξή τους προς τον ΠΟΥ στη μάχη του κατά της πανδημίας του Covid-19. Η Γερμανία αναμένεται να ανακοινώσει ότι θα συνεισφέρει περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ στον Οργανισμό φέτος.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεεσούς, ο οποίος συμμετείχε σε συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη, δήλωσε ότι ο οργανισμός, που δέχεται σφοδρές επικρίσεις από τις ΗΠΑ για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία, λαμβάνει όση πολιτική και οικονομική στήριξη χρειάζεται.

Περισσότεροι από 9,44 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν προσβληθεί από τον ιό και 481.672 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP, Reuters, Guardian

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή