737 ΜΑΧ: Άρχισαν οι πτητικές δοκιμές

Η αεροπορική εταιρεία Norwegian Air ακύρωσε παραγγελίες 97 αεροσκαφών Boeing
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 09:09
UPD:09:14
REUTERS/Gary He
A- A A+

Σειρά πτητικών δοκιμών για το επανασχεδιασμένο αεροσκάφος 737 MAX άρχισε χθες η αμερικανική αεροπορική βιομηχανία Boeing Co, με ειδικούς να κάθονται στα χειριστήρια του αεροσκάφους.

Οι πτητικές αυτές δοκιμές καθυστέρησαν χρονικά, ενώ η Boeing ελπίζει ότι θα πάρει την πιστοποίηση πλοϊμότητας του αεροσκάφους και θα αποκαταστήσει τη φήμη της, μετά τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα, τις αλλαγές στη διοίκησή της, αλλά και την καθήλωση στο έδαφος των αεροσκαφών του τύπου.

Οι πιλότοι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) και της Boeing προσγειώθηκαν περίπου στις 14:15 μ.μ. (τοπική ώρα) στο διεθνές αεροδρόμιο King County International Airport το οποίο είναι γνωστό και ως «Boeing Field», έπειτα από μία δοκιμαστική πτήση που πραγματοποίησαν στο ανατολικό τμήμα της Πολιτείας της Ουάσιγκτον.

Η πτήση ήταν διάρκειας περίπου τριών ωρών και έγιναν δοκιμές συμπεριφοράς του αεροσκάφους σε υψηλές ταχύτητες, αλλά και ελιγμούς διαφόρων επιπέδων.

Norwegian Air: Ακύρωση παραγγελίας για 97 αεροσκάφη Boeing

Η αεροπορική εταιρεία Norwegian Air ωστόσο ακύρωσε παραγγελίες 97 αεροσκαφών Boeing. Επρόκειτο για 92 αεροσκάφη 737 ΜΑΧ, αλλά και πέντε αεροσκάφη 787 Dreamliner, όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, με έδρα το Όσλο.

«Η Norwegian επιπρόσθετα διεκδικεί νομικά την επιστροφή των πληρωμών που έκανε πριν από την παράδοση των αεροσκαφών, αλλά και αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστη από την καθήλωση στο έδαφος των αεροσκαφών 737 ΜΑΧ, αλλά και τα προβλήματα με τους κινητήρες των 787», σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή