Βρετανία: Έτοιμη να τερματίσει την καραντίνα για περίπου 50 χώρες

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Γκραντ Σαπς
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 10:52
UPD:10:57
REUTERS/Toby Melville
A- A A+

Η καραντίνα 14 ημερών που ισχύει για τους επισκέπτες στη Βρετανία πρόκειται να σταματήσει να ισχύει για πάνω από 50 χώρες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση δίνοντας πράσινο φως στους Βρετανούς που περίμεναν στην αναμονή για να ξεχυθούν στις ευρωπαϊκές παραλίες.

Από τις 10 Ιουλίου όσοι επιστρέφουν από μέρη που έχουν χαρακτηριστεί «χαμηλού κινδύνου» δεν θα χρειάζεται να απομονώνονται όταν επιστρέφουν, ενώ για όσους επιστρέφουν από χώρες «υψηλού κινδύνου» θα συνεχίσει να ισχύει η 14ημερη καραντίνα, κάτι που, ωστόσο, εξόργισε την αεροπορική και ταξιδιωτική βιομηχανία στη χώρα. 

«Θα υπάρξει μία λίστα με πάνω από 50 χώρες, και αν προσθέσουμε τις  υπερπόντιες χώρες,  κάπου 60. Και θα υπάρξουν και άλλες που θα ανακοινώσουμε αργότερα» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Η επίσημη λίστα δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται ακόμα σε συζητήσεις για τον τρόπο που θα προχωρήσει στην άρση των περιορισμών.

Σημειώνεται ότι η Βρετανία ετοιμάζεται από αύριο, Σάββατο, να επαναλειτουργήσει την οικονομία της ανοίγοντας ξανά παμπ, εστιατόρια, μουσεία, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις.

Πηγές: ΑΜΠΕ με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή