Βρετανία: Στην «κόκκινη λίστα» οι ταξιδιώτες από Ελλάδα- Καραντίνα 14 ημερών

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 14:47
UPD:15:45
REUTERS/Toby Melville
A- A A+

Στην «κόκκινη λίστα» των χωρών οι ταξιδιώτες των οποίων τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα με το που φτάνουν στη παραμένει η Ελλάδα, όπως μεταδίδει το BBC. 

Η απόφαση αποτελεί έκπληξη δεδομένων των πολύ καλών επιδημιολογικών δεδομένων της χώρας μας και υπάρχει η αίσθηση ότι έρχεται ως αντίποινα στην απόφαση της Αθήνας να διατηρήσει σε ισχύ την απαγόρευση στις απευθείας πτήσεις από Βρετανία έως τις 15 Ιουλίου.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γραντ Σαρπς, εμμέσως πλην σαφώς το επιβεβαίωσε. Δεν έκανε βεβαίως λόγο για αντίποινα, αλλά μιλώντας στο BBC εξήγησε πως η Ελλάδα δεν θα είναι στη λίστα επειδή η χώρα δεν έλαβε αντίστοιχη απόφαση για τους δικούς της περιορισμούς προς τους Βρετανούς ταξιδιώτες, μέχρι τα μέσα Ιουλίου». «Η αμοιβαιότητα δεν μπορεί να έρθει πριν από τις 15 Ιουλίου για την Ελλάδα και αυτό είναι θέμα για την ίδια την Ελλάδα» τόνισε.

Η Βρετανία έχει καταρτίσει μία λίστα 60 χωρών, οποίες κατατάσσονται στην «πράσινη», την «κίτρινη» και την «κόκκινη» κατηγορία. Οι δύο πρώτες κατηγορίες είναι χαμηλού κινδύνου και σε αυτήν εντάσσονται 50 χώρες, για τους κατοίκους των οποιών δεν θα ισχύει καραντίνα από τις 10 Ιουλίου. Η χώρα μας είναι στην τελευταία. Αυτό σημαίνει ότι όσοι ταξιδέψουν από την Ελλάδα στη Βρετανία θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα εκεί για 14 ημέρες. 

Εκτός «κόκκινης λίστας» βρίσκονται από την άλλη χώρες, οι οποίες μετρούν πολύ περισσότερα θύματα από τον νέο κορωνοϊό, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, αλλά και οι δύο μεγάλες οικονομίες του ευρώ, η Γερμανία και η Γαλλία.  

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή