Βουλγαρία: Εντείνει τους ελέγχους έπειτα από αύξηση κρουσμάτων Covid-19

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 17:11
UPD:17:12
REUTERS/DIMITAR KYOSEMARLIEV
A- A A+

«Να σφίξει τα λουριά» σε όσους δεν συμμορφώνονται  με τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στους δημόσιους χώρους ή δεν φορούν μάσκα στους εσωτερικούς χώρους είναι έτοιμη η Βουλγαρία.

Καθώς η χώρα αντιμετωπίζει αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, ο υπουργός Υγείας της χώρας Κίριλ Ανάνιεφ ανακοίνωσε πως θα ενταθούν  οι έλεγχοι των πολιτών , καλώντας μάλιστα τις τοπικές αρχές να επιβάλουν τη συμμόρφωση προς τα μέτρα για την αντιμετώπιση της μόλυνσης και να περιορίσουν τις μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις ενώ αποκάλυψε πως αναμένονται αυστηρότερα πρόστιμα για μη συμμόρφωση προς  τα μέτρα.

Ο Ανάνιεφ  ανακοίνωσε επίσης ότι θα δοθεί παράταση στην κατάσταση επιδημιολογικής έκτακτης ανάγκης στη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου, ώστε ο ίδιος να μπορεί να είναι πιο ευέλικτος και να εκδίδει ειδικές διαταγές, όταν  χρειάζεται.

Σημειώνεται πως η  Βουλγαρία, μια χώρα 7 εκατ. κατοίκων, έχει καταγράψει 5.740 κρούσματα και 246 θανάτους. Μόνο την περασμένη εβδομάδα τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 1.049.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι στην πόλη Βέλικο Τάρνοβο της κεντρικής Βουλγαρίας δήλωσαν πως 23 από τους 42 ανθρώπους που συμμετείχαν σε σχολική γιορτή στα τέλη Ιουνίου διαγνώσθηκαν θετικοί στον Covid-19.

Ο Ανάνιεφ δήλωσε, επίσης,στους δημοσιογράφους πως 20 παίκτες και στελέχη δύο ποδοσφαιρικών ομάδων της κορυφαίας κατηγορίας διαγνώσθηκαν θετικοί και προειδοποίησε πως η Βουλγαρία μπορεί να απαγορεύσει τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων με κοινό.

Η Βουλγαρία ήρε τους περισσότερους από τους περιορισμούς που συνδέονται με τον κορωνοϊό, ανοίγοντας και πάλι τα μπαρ και τα εστιατόρια και επιτρέποντας τα ελεύθερα ταξίδια σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την οικονομία να ανακάμψει και προς το παρόν δεν σχεδιάζει να αυστηροποιήσει τα μέτρα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή