Βόρεια Κορέα: Ανένδοτη να διεξαγάγει συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 13:40
UPD:13:42
REUTERS/KIM KYUNG-HOON
A- A A+

«Η Βόρεια Κορέα δεν σκοπεύει επ’ουδενί να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες», ήταν η δήλωση του δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ του υπουργού  Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας (DPRK) Kwon Jong Gun, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Εντύπωση προκαλεί και η είδηση που προήλθε νωρίτερα από τον αντιπρόεδρο εξωτερικών υποθέσεων της Βόρειας Κορέας Choe Son-hui, ο οποίος υποστήριξε τα εξής: «Μερικοί άνθρωποι κάνουν μια μάλλον εγωκεντρική ερμηνεία της δήλωσης του υπουργού Εξωτερικών μας ότι είναι "ένα μήνυμα που καλεί τις ΗΠΑ να ενεργήσουν " και "από τα μηνύματα εκείνα που αποτελούν έναν τρόπο να διατυπωθεί το αίτημα της όποιας παραχώρησης. Για να το ξεκαθαρίσουμε για μία ακόμη φορά, δεν έχουμε καμία πρόθεση να βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής φαίνεται ότι δεν έχουν… πάρει το μήνυμα και εξακολουθούν να προσπαθούν να συζητήσουν με τη Βόρεια Κορέα παρά την έντονη άρνησή της.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει ήδη προσγειωθεί αρμόδια αποστολή σε αμερικανική στρατιωτική βάση νότια της Σεούλ, σε μια προσπάθεια ανανέωσης των καθυστερημένων «πυρηνικών» συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Tass, Reuters

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή