Ιμάμης του Μιλάνου: Η Αγία Σοφία θα έπρεπε να παραμείνει εκκλησία

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 15:25
UPD:15:26
REUTERS/MURAD SEZER
A- A A+

Την αντίθεσή του με την απόφαση της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εξέφρασε ο ιμάμης του Μιλάνου και πρόεδρος της Ιταλικής Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας, Ιάια Παλαβιτσίνι.

«Εδώ και αιώνες παίρνονται αποφάσεις πολιτικές και πολιτισμικές με τις οποίες διαφωνώ» σημείωσε κάνοντας στη συνέχεια σαφή  τη  θέση του σχετικά με την επιλογή της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. «Έπρεπε να παραμείνει μια βασιλική εκκλησία» ξεκαθαρίζει διότι «οι χώροι λατρείας πρέπει να χρησιμοποιούνται ακριβώς για τον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκαν». Επιπλέον, προσθέτει ότι η θέση του υποστηρίζεται από «ιστορικά γεγονότα και αναφορές από το Κοράνι».

Συνεχίζοντας ο ιμάμης θυμάται πως «στην ιστορία του Ισλάμ, όταν οι σοφοί μας επισκέπτονταν μια συναγωγή, ένα μοναστήρι, ένα νεκροταφείο, σέβονταν πάντα την ταυτότητα των χώρων αυτών».  

«Στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν τόσα όμορφα τζαμιά, στα οποία οι μουσουλμάνοι μπορούν να προσευχηθούν, δεν χρειαζόταν ένα ακόμη. Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα πολιτικών υπολογισμών» δήλωσε ο Ιμάμης του Μιλάνου, ο οποίος εξέφρασε πλήρη κατανόηση για τον πόνο ψυχής που εξέφρασε την περασμένη Κυριακή ο πάπας Φραγκίσκος.

Πηγές: interris.it, ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή