Αφγανιστάν: Ανήλικη πυροβόλησε μαχητές Ταλιμπάν για να εκδικηθεί για τη δολοφονία των γονιών της

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 15:20
UPD:15:22
REUTERS/MOHAMMAD ISMAIL
A- A A+

Τελικά όντως ποτέ δεν γνωρίζει κανείς για τι είναι ικανός ή από ποιο σημείο κι έπειτα εξαντλείται η υπομονή του και προβαίνει σε ενέργειες που δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα τις έκανε.

Σκέψεις που προέκυψαν με αφορμή την τραγική ιστορία ενός ανήλικου κοριτσιού στο Αφγανιστάν, που κάνει το γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης εδώ μετά το περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στο πατρικό σπίτι της, όπου εισέβαλαν μαχητές Ταλιμπάν ψάχνοντας τον πατέρα της, ο οποίος ήταν ο αρχηγός του χωριού.

Ο λόγος που προκάλεσε την οργή τους ήταν ότι τόσο ο άνδρας, όσο και η σύζυγός του, υποστήριζαν την κυβέρνηση, κάτι που όπλισε το χέρι των ανταρτών, οι οποίοι έσυραν έξω στην αυλή το ζευγάρι και τους σκότωσαν εν ψυχρώ.

Ήταν εκείνη τη στιγμή που η τρομαγμένη κοπέλα βγήκε από το σπίτι κρατώντας και η ίδια το πιστόλι που είχε στο σπίτι ο πατέρας της και πυροβόλησε τους δύο μαχητές Ταλιμπάν που σκότωσαν τους γονείς της, ενώ αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας μετέφεραν αργότερα την ίδια και τον μικρότερο αδερφό της σε ασφαλέστερο μέρος, τη στιγμή που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρηστών της χώρας έχουν «πάρει φωτιά» από σχόλια, πολλά εκ των οποίων μεταφέρουν στο νεαρό κορίτσι τη συμπαράστασή τους.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ταλιμπάν σκοτώνουν χωρικούς που υποπτεύονται ότι είναι πληροφοριοδότες για την κυβέρνηση ή τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Daily Mail

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή