Ελλάδα 2021: Σκοπός η ανάδειξη της σημασίας της Αττικής στην Ελληνική Επανάσταση

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 20:30
UPD:20:59
A- A A+

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισημάνθηκε ο σημαντικός ρόλος της Περιφέρειας Αττικής και συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» για την υλοποίηση μια σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών. \

Μάλιστα υπογραμμίστηκε ότι η Αττική ως η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό κρίκο σε αυτή την σημαντική ιστορική στιγμή για τη χώρα.

Ο Γ. Πατούλης ενημέρωσε την κ. Αγγελοπούλου -Δασκαλάκη για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανακοίνωση για τη σύσταση Μουσείου Φιλελληνισμού. Η κ. Αγγελοπούλου -Δασκαλάκη επισήμανε ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας και πρότεινε να διερευνηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για να συμβάλει και η Επιτροπή «Ελλάδα 21» στην υλοποίησή της.

Ένα σημαντικό μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στον τέταρτο άξονα του έργου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», το παράθυρο στο μέλλον.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε να ενταχθούν στο πρόγραμμα της Επιτροπής συγκεκριμένες δράσεις που θα σχετίζονται, μεταξύ άλλων με την ανάδειξη της δουλειάς που κάνει η Περιφέρεια Αττικής στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων (ανακύκλωση, βιοαπόβλητα, πράσινα σημεία, κυκλική οικονομία), καθώς και την προβολή της Αττικής ως προορισμού θεματικού τουρισμού (υγείας, γαστρονομίας, κ.α.).

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή