Φεστιβάλ Φιλίππων: Συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου με μάσκες και αστυνομική επιτήρηση

Κυριακή, 02 Αυγούστου 2020 20:09
A- A A+

Παρά το «βαρύ» κλίμα που έχει διαμορφωθεί  λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού,  και παρά την καλοκαιρινή βροχή, τουλάχιστον 1.000 θεατές βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου  στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων για τη συναυλία «5 Λαϊκές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν» του Σταύρου Ξαρχάκου, στο πλαίσιο του 63ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

AKIS CHRISTOU

Η τήρηση των υγειονομικών μέτρων  βρίσκονταν ψηλά στις προτεραιότητες των διοργανωτών και αυτό γίνονταν αισθητό ακόμα και πριν από την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο, από τα εκδοτήρια των εισιτηρίων. Εκεί, άνδρες της Αστυνομίας ζητούσαν από όλους τους θεατές να φορέσουν μη ιατρική μάσκα. Όσοι δεν είχαν, θα έπρεπε να την προμηθευτούν, ειδάλλως η είσοδος δεν επιτρέπονταν.

CENTER TV

Η διαδρομή από τα εκδοτήρια μέχρι και τις κερκίδες του αρχαίου θεάτρου ήταν «γεμάτη» από στελέχη του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, εθελοντές του Φεστιβάλ αλλά και αστυνομικούς οι οποίοι φρόντιζαν έτσι ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις των δύο μέτρων.

Το κοίλο του θεάτρου ήταν «σημαδεμένο» με κιμωλία, με τα «Χ» να σημαίνουν τις απαραίτητες αποστάσεις που θα πρέπει να τηρούνται, με τους θεατές να πρέπει να κάθονται ανά δύο.

Κάθε πέντε λεπτά, μέχρι και αμέσως πριν την έναρξη της συναυλίας (στις 21:15 περίπου) από τα ηχεία ακούγονταν η οδηγία ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Μάλιστα, οι εθελοντές δεν σταμάτησαν λεπτό να «επιβλέπουν» τους θεατές και να κάνουν παρατήρηση σε όσους, έχοντας καθίσει στις θέσεις τους, «χαλάρωναν» ή έβγαζαν τη μάσκα.

Σχεδόν δύο ώρες μετά, η αποχώρηση των θεατών έγινε συντεταγμένα, με τους θεατές να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των εθελοντών που «έδειχναν» την τμηματική έξοδο ανά κερκίδα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή