Αυστραλία: Στο 68% καταγράφηκε η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 10:16
UPD:10:22
REUTERS/HANDOUT
A- A A+

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον αύξησε το προβάδισμά του ως ο πιο δημοφιλής ηγέτης της χώρας, όπως έδειξε δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, ενισχυμένος από το πρόγραμμα επιδότησης των μισθών που προωθεί η κυβέρνησή του, αλλά και τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την εφημερίδα “The Australian” και έδειξε ότι ο Μόρισον απολαμβάνει το καλύτερο ποσοστό αποδοχής απέναντι στον ηγέτη της αντιπολίτευσης σε διάστημα άνω της πενταετίας.

Το ποσοστό αποδοχής του Αυστραλού πρωθυπουργού είχε μειωθεί εξαιτίας των χειρισμών στις περσινές πυρκαγιές, αλλά βελτιώθηκε από τη στάση του στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, με την Αυστραλία να βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα περιστατικών μόλυνσης στην πολιτεία Βικτόρια.

Το ποσοστό αποδοχής του Μόρισον φθάνει στο 68%, ενώ αυξήθηκε κατά δύο μονάδες το ποσοστό αυτών που είναι δυσαρεστημένοι από την απόδοσή του.

Η δημοσκόπηση στηρίχτηκε σε έρευνες με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.500 ψηφοφόρων στην πρωτεύουσα της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας Καμπέρα, αλλά και σε άλλες περιοχές, ενώ πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή