Αυστραλία: Ο χαμηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον Covid-19 τον τελευταίο μήνα

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 10:38
UPD:10:39
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Οι Αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν τον χαμηλότερο αριθμό νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τον τελευταίο μήνα, ενισχύοντας τις ελπίδες που εκφράζονται πως το lockdown στη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας συνέβαλε να αποφευχθεί το δεύτερο κύμα σε εθνική κλίμακα.

Η χώρα κατέγραψε 226 νέες μολύνσεις σε 24 ώρες, τις συντριπτικά περισσότερες στην πολιτεία Βικτόρια, επίκεντρο της πανδημίας στην τρέχουσα φάση.

Ο αριθμός αυτός είναι ο χαμηλότερος μέσα σε ένα 24ωρο από τη 18η Ιουλίου, όταν είχαν επιβεβαιωθεί 212 κρούσματα σε εθνικό επίπεδο.

Ο ημερήσιος απολογισμός είναι θεαματικά χαμηλότερος από τα 700 και πλέον κρούσματα που είχαν επιβεβαιωθεί μέσα σε μία ημέρα νωρίτερα μέσα στον Αύγουστο, σχεδόν όλα στη Βικτόρια.

«Βλέπουμε τους αριθμούς να ανεβοκατεβαίνουν τελευταία, αλλά κυρίως αυτό που βλέπουμε είναι μια συνεχιζόμενη πτωτική τάση», έκρινε ο Μάικλ Κιντ, ανώτερο στέλεχος των αυστραλιανών υπηρεσιών δημόσιας υγείας, ενημερώνοντας δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Αυστραλία ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 438 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 (+17 στη Βικτόρια τις προηγούμενες 24 ώρες) επί συνόλου σχεδόν 24.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή